Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 134 izsaukumus, un no liesmām izglāba deviņus cilvēkus, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Svētdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkas ceturtā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās ēkas bija evakuējušies desmit cilvēki. Mājoklī, kurā izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Sestdien tika saņemts izsaukums Ķegumā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Sestdien Užavā no upes izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt Limbažu Lielezerā bija apgāzusies laiva ar diviem makšķerniekiem. Glābējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka citi tuvumā esošie makšķernieki bija pamanījuši nelaimi un nogādājuši glābjamos krastā. Ugunsdzēsēji nogādāja glābjamos līdz NMPD mediķu transportlīdzeklim.

Tika saņemts izsaukums Rīgā, kur deviņstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklī dega televizors un griestu apdare. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls saistīts ar to, ka virtuvē uz ledusskapja bija atstāta degoša svece, kuras liesma aizdedzināja blakus esošo televizoru un plastmasas griestu apdari. Mājoklī bija nostrādājis dūmu detektors. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg pilnā platībā un tās jumts jau bija iebrucis. No ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Mājoklis nebija aprīkots ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu, informē VUGD.

Pagājušajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 134 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 63 uz glābšanas darbiem, bet 31 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!