Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētāja Velga Gailīte otrdien noraidījusi digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētā Jāņa Svārpstona advokāta Jāņa Rozenberga sūdzību par izmeklēšanas tiesneša lēmumu, ar kuru pirmstiesas izmeklēšanas procesa termiņš tika pagarināts līdz 1.oktobrim.
Rozenbergs lūdzis atcelt minēto izmeklēšanas tiesneša lēmumu, atzīstot to par nelikumīgu un norādot, ka laikā no 10.septembra līdz 20.septembrim nebija neviena spēkā esoša lēmuma par pirmstiesas procesa termiņa pagarināšanu, līdz ar ko šis process juridiski jau bija beidzies.

Ar Gailītes lēmumu izmeklēšanas tiesneša 20.septembra lēmums par pirmstiesas izmeklēšanas procesa pagarināšanu līdz 1.oktobrim tomēr palicis nemainīgs, informēja tiesā.

Izskatot sūdzību, tiesas priekšsēdētāja savukārt secinājusi, ka laikā no 10.septembra līdz 20.septembrim lēmums par pirmstiesas procesa pagarināšanu juridiski bijis izlemšanas stadijā.

20.septembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa līdz 1.oktobrim pagarināja pirmstiesas procesu digitālās televīzijas krimināllietā.

Pēc Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas prokurora Edvīna Piliksera teiktā, šis termiņš iepriekš bija viņa plānos un 1.oktobrī digitālās televīzijas pamata lietu plānots nodot tiesai.

Šīs nedēļas beigās visi apsūdzētie tikšot aicināti uz prokuratūru, lai izsniegtu viņiem lietas materiālus, kas patlaban apkopoti 87 sējumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!