Foto: Shutterstock
Opozīcijas deputātiem nav izdevies gāzt no amata Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieku Jāni Kovalu (ZZS), informēja novada domē.

Domes sēdē piedalījušies visi 15 deputāti, bet par Kovala atbrīvošanu no amata nobalsojuši septiņi deputāti - visi pieci nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti, kas domē iesnieguši pieteikumu par mēra vietnieka atbrīvošanu, kā arī Latvijas Reģionu apvienības deputāti Māris Āķis un Iveta Lavrinoviča, kas pārstāv vienu no novada domes varas partijām. Savukārt pārējie astoņi deputāti, ieskaitot pašu Kovalu, bija pret viņa atlaišanu.

Domē skaidroja, ka novada izglītības iestāžu tīkla attīstības koncepciju, kuras nesagatavošanu laikus Kovalam pārmeta lēmumprojekta iesniedzēji, plānots sagatavot uz nākamo Izglītības, kultūras un jaunatnes lietu komitejas sēdi novembrī.

Jau vēstīts, ka dome gada sākumā lēmusi par novada izglītības iestāžu tīkla attīstības koncepcijas izstrādi, un darba grupu šajā jautājumā vadījis Kovals. Domes priekšsēdētāja vietnieks esot pats pieteicies vadīt darba grupu un arī kopumā ir atbildīgs par izglītības jomu novadā.

Taču noteiktajā termiņā - 10. oktrobrī - koncepcija nav bijusi gatava, un deputāti par to uzzinājuši Izglītības, kultūras un jaunatnes lietu komitejas sēdē pagājušajā nedēļā. Tāpēc VL-TB/LNNK deputāti uzskata, ka Kovals nav pildījis domes lēmumu un nespēj pildīt novada domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

Pats Kovals atzina, ka dokumenta izstrāde ir aizkavējusies, tomēr pauda cerību, ka drīzumā to izdosies pabeigt. Viņš skaidroja, ka attiecīgo koncepciju dažādu apstākļu dēļ tādā stadijā, kāda tā bija, nebija iespējams prezentēt deputātiem. Atbildot uz jautājumu, vai deputātu arguments ir pamatots, viņš norādīja, ka dokumentu bija pienākums izstrādāt un tas šobrīd ir aizkavējies, bet pašlaik daudz svarīgāk ir koncentrēties uz tā izstrādi līdz nākamajai sēdei. Kovals pauda pārliecību, ka to izdosies izdarīt.

Taujāts, vai viņš ir pārliecināts, ka amatu izdosies nosargāt, Kovals uzsvēra, ka nekad nevar būt 100% pārliecināts. "Varbūt darbs, kas bija uzticēts, nav šobrīd izdarīts, un tad būs jāskatās, kāds būs deputātu balsojums," teica Kovals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!