Foto: Saeimas administrācija
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž bažas, ka ap jauno Valsts prezidentu Raimondu Vējoni tiek veidota "informācijas blokāde", jo prezidenta kancelejas darbinieki nav izkārtojuši viņa tikšanos ar mediķu arodbiedrību, teikts paziņojumā medijiem.

Kā informēja arodbiedrībā, pirms neilga laika LVSADA valde vērsās pie Vējoņa ar lūgumu tikties, lai pārrunātu iespējami labākos risinājumus veselības aprūpes uzlabošanai.

Pamatojot šādas tikšanās nepieciešamību, arodbiedrība minējusi vairākus faktus, piemēram, to, ka vidēji Eiropas Savienībā (ES) valstis veselības aprūpei tērē 7,3% no iekšzemes kopprodukta, bet Latvija - tikai 3%. "Tas ir novedis pie vissliktākās veselības aprūpes pieejamības ES," uzsver arodbiedrībā.

Mediķu arodbiedrība paziņojumā medijiem norāda, ka, neraugoties uz minēto, prezidenta sabiedrisko projektu vadības padomnieces Karīnas Rāviņas-Vimbas parakstītā atbildes vēstule nesatur norādes uz to, ka Vējonis tuvākajā laikā plānotu tikties ar LVSADA pārstāvjiem.

"LVSADA pauž bažas, ka tas varētu liecināt par mēģinājumu izveidot informācijas blokādi ap Valsts prezidentu, tādā veidā traucējot viņam izzināt patieso situāciju valstī," uzsver arodbiedrība.

Kā situāciju skaidroja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta vadītājs Oskars Volfs, kanceleja, atbildot LVSADA priekšsēdētājam Valdim Kerim, ir norādījusi, ka Vējonim tuvākajā laikā tiek plānota tikšanās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru, kas pārstāv 20 arodbiedrību federācijas.

Šajā tikšanās reizē plānots pārrunāt visu brīvo arodbiedrību aktuālos jautājumus, lai uzzinātu kopīgo arodbiedrību viedokli par aktuāliem jautājumiem un problēmnozarēm, kurām prioritāri jāpievērš īpaša uzmanība.

Tādēļ arī Valsts prezidenta kanceleja aicinājusi Keri vērsties LBAS, lai kopā ar citu nozaru pārstāvjiem veidotu kopīgu redzējumu un risinājuma piedāvājumus.

Vējonis pēc Krīgera uzklausīšanas lems par turpmākajām nepieciešamajām aktivitātēm, tostarp par iespējamo tikšanos ar mediķu arodbiedrību, norādīja Volfs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!