Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (A/Par) un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) simboliskais žests ar oficiālā Baltkrievijas karoga maiņu pret vēsturisko, lai solidarizētos ar baltkrieviem cīņā pret Aleksandra Lukašenko režīmu, ir radījusi atskaņas Daugavpilī. Maija nogalē pie Daugavpils domes ēkas notikusi simboliska Lukašenko atbalsta akcija – uz 15 minūtēm uzvilkts Baltkrievijas karogs, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma žurnālistu rīcībā nonākušas fotogrāfijas liecina, ka 26. maijā pie Daugavpils pašvaldības ēkas ticis uzvilkts Baltkrievijas zaļi sarkanais karogs. Tas noticis divas dienas pēc tam, kad pie viesnīcas, kurā mita pasaules čempionāta hokejā dalībnieki, Staķis un Rinkēvičs mastā uzvilkuši Baltkrievijas vēsturisko – balti sarkano – karogu.

Raidījuma rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka Daugavpils mērs Igors Prelatovs esot devis rīkojumu komunālās saimniecības pārvaldes vadītājam un domes lietu pārvaldniecei noorganizēt karoga uzvilkšanu, "lai solidarizētos ar Baltkrieviju". Pēc 15 minūtēm gan karogs esot pazudis, un daži no domniekiem raidījumam apgalvoja, ka to nemaz neesot pamanījuši.

Atšķirībā no Rīgas, kur Baltkrievijas vēstniecība pēc pagājušās nedēļas diplomātiskā skandāla no Latvijas ir izvākusies, Daugavpilī strādājošais Baltkrievijas konsuls joprojām ierodoties darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!