Foto: LETA

Izbeigta disciplinārlieta pret Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini, portālam "Delfi" apliecināja VID.

Kārkliņas-Ādmines rīcībā pārkāpumi nav konstatēti, un ir atcelts lēmums par viņas atstādināšanu no amata pienākumu izpildes, informēja VID.

Jānorāda, ka disciplinārlieta tika uzsākta šā gada 7. aprīlī, un Kārkliņa-Ādmine uz disciplinārkomisijas izmeklēšanas laiku tika atstādināta no pienākumu pildīšanas.

Disciplinārlieta tika ierosināta, lai noskaidrotu, vai VID uzsāktais nodokļu audits pret komersantu ir pamatots.

VID konkrētu komersantu neatklāja, bet portāls "diena.lv" ziņoja, ka disciplinārlieta varētu būt ierosināta saistībā ar ieilgušo auditu būvfirmā "AB Build". "Šī būvfirma bija viens no lielākajiem apakšuzņēmumiem Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā. VID veiktajā nodokļu auditā, kas vēl aizvien nav pabeigts, notikušas dažādas dīvainības. Piemēram, procesa gaitā nomainīti nodokļu inspektori, kas pārbauda būvfirmas darījumus ar piegādātājiem un PVN atmaksas pamatotību. Auditēti tiek gan darījumi Stradiņa slimnīcas būvniecības gaitā, gan citos objektos," rakstīja medijs.

"AB Build" īpašnieks ir Andris Bojārs, liecina "Lursoft" dati. 2015. gadā tās apgrozījums sasniedzis 8,3 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!