Atpūtas un izklaides centru "Go PLanet" Purvciemā, Gunāra Astras un Lielvārdes ielas krustojumā, vietā, kur nelikumīgi tika izcirsts mežs, SIA "Ladeko" plāno pabeigt nākamā gada rudenī, informēja uzņēmuma pārstāvis sabiedrisko attiecību jautājumos Arnis Lapiņš.
Kā uzskata projekta īstenotāji, centrs būs viens no lielākajiem Baltijā. Tajā būs dažādas atrakcijas un atpūtas iespējas.

Atpūtas centrā plānots ieguldīt apmēram 15 miljonus eiro (9,98 miljoni latu). Centra "Go Planet" platība būs apmēram 15 000 kvadrātmetru. Iecerēts, ka gada laikā to apmeklēs līdz 360 000 cilvēku. Atpūtas centrā atradīsies arī kartinga halle.

Celtniecības gaitā Astras ielā paredzēts sakārtot infrastruktūru, iekārtot publiski pieejamu sporta un rotaļu laukumu bērniem, labiekārtot un apzaļumot teritoriju.

Jaunā atpūtas un sporta kompleksa projektu izstrādājis arhitektu birojs "AB3D". Tā realizācijā piedalās izklaides parku veidošanas firmas no Lielbritānijas un Beļģijas. Projektam veikta nepieciešamā zemes transformācija, un tā realizētājs saņēmis būvatļauju. Būvdarbi uzticēti celtniecības firmai "Re&Re".

Otrdien, 21.decembrī, plkst.11 atpūtas centra pamatos plānots iemūrēt kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes pārstāvji, projekta realizētāja SIA "Ladeko", celtniecības firmas "Re&Re" un "Unibankas" pārstāvji.

Projekta veidotāji informēs Rīgas domes pārstāvjus un žurnālistus par plānotajām atrakcijām un atpūtas iespējām, ieguldījumiem mikrorajona infrastruktūrā un citiem plāniem.

Kā ziņots, Rīgas dome legalizēja nelikumīgi veikto kailcirti šajā teritorijā, apstiprinot izstrādāto detālplānu. Tagad šajā vietā pieļaujama darījumu iestāžu būve.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs (LSDSP) sacīja, ka viņš izlēmis atbalstīt izstrādāto detālplānu, jo šīs teritorijas attīstība nav saistāma ar nelegālo ciršanu.

Uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs, kura ģimenes locekļiem pieder "Ladeko", skaidroja, ka, investējot šajā projektā, viss esot veikts likumā paredzēto normu ietvaros. Neko nelikumīgu firma neesot darījusi, un ar koku ciršanu tai nav nekāda sakara.

Savukārt Vides departaments norādīja, ka teritorija zemes īpašnieku prettiesiskās darbības dēļ ir nesakopta. Taču tas, ka zemes īpašnieks neuztur savu īpašumu kārtībā, nav uzskatāms par argumentu zemesgabala apbūvei. Pēc Vides departamenta domām, mežs šajā vietā bija jāatjauno.

Iepriekš, lemjot par detālplāna izstrādi, Rīgas domes komitejas nepiekrita meža zemes transformācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!