Patlaban neoficiāli izskanējuši trīs iespējamo Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektora amata kandidātu vārdi - Uldis Grava, Jānis Holšteins un Harijs Lavkinaitis. Gravu kā iespējamo LTV ģenerāldirektora amata kandidātu ar NRTP saistītas personas aģentūrai LETA neoficiāli minējušas vēl pirms līdzšinējā LTV ģenerāldirektora Rolanda Tjarves atbrīvošanas no amata.
Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekle Dace Ķezbere pastāstīja, ka ceturtdien pēc tikšanās ar LTV darbiniekiem žurnālists Jānis Domburs kā, viņaprāt, labāko kandidātu LTV ģenerāldirektora amatam minējis starptautiskās radiostacijas "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" plānošanas un attīstības departamenta direktoru Gravu.

Ķezbere norādīja, ka līdz šim NRTP oficiāli nav runāts par iespējamiem LTV ģenerāldirektora amata kandidātiem. Atzīstot, ka demokrātiskāk būtu rīkot konkursu, viņa pieļāva iespēju, ka uz šo amatu tomēr varētu konkursu nerīkot, ja tiks atrasta tāda kandidatūra, kas būs pieņemama un ko par vislabāko atzīs visi NRTP locekļi.

Runājot par Gravu kā iespējamo LTV ģenerāldirektora amata kandidātu, Ķezbere uzsvēra, ka viņai nav zināms, cik labi Grava pārzina televīziju, taču, iespējams, viņš ir labs menedžeris un ar lielu starptautisku pieredzi.

Par Lavkinaiti NRTP runāts kā par iespējamo LTV ģenerāldirektora pienākuma izpildītāju, taču Ķezbere nezina, vai Lavkinaitis varētu būt LTV ģenerāldirektors. Lavkinaitis ir ilggadējs LTV darbinieks un jau iepriekš kandidējis uz LTV ģenerāldirektora amatu.

Savukārt, runājot par neoficiāli izskanējušo Holšteina kandidatūru, Ķezbere norādīja, ka viņa to neatbalstītu, jo Holšteins bijis LTV producēšanas direktors. Patlaban Holšteins ir LTV valdes loceklis.

NRTP pārstāvji vakar LTV darbiniekus aicinājuši padomāt par iespējamajiem LTV ģenerāldirektora amata kandidātiem. Ķezbere uzskata, ka ļoti nozīmīgi būtu pēc iespējas ātrāk atrast jauno LTV ģenerāldirektoru, svarīgi, lai šis kandidāts būtu pieņemams televīzijas darbiniekiem.

Šodien intervijā Latvijas Radio NRTP loceklis Ilmārs Šlāpins sacīja, ka viņš iestāšoties par konkursa rīkošanu uz LTV ģenerāldirektora amatu, lai viss notiktu maksimāli atklāti.

Kā ziņots, vakar par būtiskiem pārkāpumiem finansēs no amata tika atcelts līdzšinējais LTV ģenerāldirektors Tjarve. Pats Tjarve uzskata, ka visus līgumus par reklāmas laika pārdošanu slēdzis LTV interesēs un cīnās par tās nākotni un attīstības iespējām. Tjarve ir pārliecināts, ka, slēdzot līgumus, neko nav pārkāpis, un apsvērs iespēju NRTP lēmumu pārsūdzēt tiesā.

Par LTV ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pagaidām iecelts līdzšinējais LTV ģenerāldirektora vietnieks, LTV raidījuma "Panorāma" vadītājs Gundars Rēders.

Lai runātu par jaunā LTV ģenerāldirektora izvirzīšanas kārtību un kritērijiem, pirmdien, 18.februārī, notiks NRTP pārstāvju tikšanās ar LTV darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!