Atšķirībā no pagājušā gada, kad augustā jau bija iztērēti visi neparedzētiem gadījumiem paredzētie valsts budžeta līdzekļi, šī gada sešos mēnešos izmantota vien aptuveni puse no kopējā apstiprinātā finansējuma, proti, 2 149 917 lati, liecina Finanšu ministrijas (FM) sniegtā informācija.
Tiesa, pērn šim nolūkam valsts budžetā bija paredzēti vien 2,5 miljoni latu, bet šogad - 4 874 454 lati.

Šogad Ministru kabinetam piešķirti 6 000 lati, lai nodrošinātu trīs socioloģisko aptauju veikšanu par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem.

Ārlietu ministrijai piešķirti 190 085 lati, lai nodrošinātu vairāku Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu izpildi, kā arī segtu Eiropas Savienības (ES) pārdomu grupas priekšsēdētājas vietnieces Vairas Vīķes-Freibergas ārvalstu darba braucienu izdevumus. Tāpat no šiem līdzekļiem ar valdības lēmumu atbalstīta palīdzības sniegšana Mjanmas (Birmas) iedzīvotājiem viesuļvētras izraisīto seku likvidēšanai un pārvarēšanai, kā arī Eiropas Komisijas līdzfinansētās Afganistānas Provinču pārvaldes atbalsta programmas projekta īstenošanai.

Iekšlietu ministrijai piešķirti 156 547 lati, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar Valsts policijas un Valsts robežsardzes darbinieku dalību ES likuma varas misijā Kosovā 2008. gadā, kā arī ar drošības pasākumu īstenošanu 7. Baltijas jūras valstu padomes dalībvalstu valdību vadītāju tikšanās laikā.

Zemkopības ministrijai piešķirti 3 713 lati, lai Lauku atbalsta dienests nodrošinātu kompensāciju izmaksu dzīvnieku īpašniekiem par zaudējumiem, kas radušies valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības vai epizootijas apkarošanas laikā.

Labklājības ministrijai pārdalīti 11 149 lati, lai piešķirtu vienreizēju pabalstu Žannai Čamanei saistībā ar trīnīšu piedzimšanu, kā arī nodrošinātu Latvijas Republikas delegācijas līdzdalību Starptautiskās darba konferences 97. sesijā Ženēvā. Savukārt Tieslietu ministrijai piešķirti 132 000 lati, lai nodrošinātu administratīvi teritoriālās reformas ieviešanu ministrijas kompetencē esošajās politikas jomās.

Vides ministrijai piešķirti 353 250 lati, lai Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūra nodrošinātu to radioaktīvo atkritumu atstāšanu Krievijas Federācijā, kuri radīsies pēc Salaspils pētnieciskā reaktora lietotās kodoldegvielas pārstrādes. Kultūras ministrijai piešķirti 109 490 lati, lai segtu Tautas frontes muzeja ēkas fasādes renovācijas darbu un Latvijas Tautas frontes kustības piemiņas plāksnes izgatavošanas izdevumus, kā arī pārskaitītu finansējumu Rīgas Latviešu biedrības nama remonta izdevumu segšanai.

Centrālajai vēlēšanu komisijai piešķirti 958 180 lati, lai nodrošinātu parakstu pārbaudi un parakstu vākšanu saistībā ar grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un likumā par valsts pensijām.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai piešķirti 229 503 lati, lai pārskaitītu Liepājas rajona Sakas novada domei pašvaldību ceļu remontam - lietavu radīto postījumu seku likvidēšanai, kā arī Kuldīgas pilsētas domei dotācijai pašvaldībai piederošo dzīvokļu remontam ugunsgrēkā cietušajā ēkā Kuldīgā, Annas ielā 6. Tāpat finansējums piešķirts, lai nodrošinātu administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu, sabiedrības informēšanas pasākumu finansēšanu, ekspertu pakalpojumu apmaksu tiesiskā regulējuma izstrādei un juridiskai nodrošināšanai. Līdzekļi ministrijai arīdzan piešķirti, lai kompensētu 2008. gada 22. un 23. februārī vētras radītos zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!