Foto: DELFI Aculiecinieks
Kopš sezonas sākuma 1.decembrī nomedīti jau 53 lūši, kas ir vairāk nekā trešdaļa no medību limita, 150 dzīvniekiem, pavēstīja Valsts meža dienesta (VMD) Medību daļas vadītājs Jānis Ozoliņš.

"Lūšu ir kļuvis vairāk, un tos ir vieglāk nomedīt, turklāt medības ir kļuvušas mērķtiecīgas, dzenot lūšu pēdas, - tie medniekiem ir īpašs vilinājums," skaidro Ozoliņš.

Eksperts arī norāda, ka pērn šajā pašā laika posmā nomedīts trīskārt mazāk lūšu - 18 dzīvnieki. Viņš stāsta, ka līdzīga situācija bijusi 2005.gadā, kad medību limits bija 50 dzīvnieki, un tas sasniegts jau pirmajās trīs nedēļās.

Vienlaikus viņš klāsta, ka strauji sarucis vilku medību temps - kopš jūlija vidus nomedīti 108 vilki.

VMD palielinājis nomedījamo vilku skaita limitu līdz 140 dzīvniekiem. Dienesta rīkojums paredz, ka vilku medības, sasniedzot 100 dzīvnieku limitu, būs atļautas visā Latvijas teritorijā, izņemot Zemgales un Sēlijas virsmežniecības un Rīgas reģionālās virsmežniecības Dienvidu daļā.

"Tāpat aicinātu medniekus nepārbarot meža dzīvniekus. Saprāta robežās tas ir iespējams, taču bez īpašas nepieciešamības to nevajadzētu darīt - jāskatās pēc individuāliem apstākļiem," iepriekš pauda eksperts.

Kā ziņots, lūšu medību sezona sākās 1.decembrī un turpināsies līdz nākamā gada 31.martam - tās atļautas gandrīz visā valsts teritorijā, izņemot Latvijas centrālo daļu ap Rīgu un Zemgalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!