Aizkavējusies ielas bērnu problemātikai veltītas rīcības politikas izstrādāšana, jo Bērnu un ģimenes lietu ministrijas pasūtītais pētījums, uz kuru programmai jābalstās, iesniegts novēloti un nav pietiekami augstā līmenī, trešdien ziņo laikraksts "Diena".
Pētījuma veicējam uzņēmumam "AC Konsultācijas" pētījums jāpārstrādā janvāra laikā. Pētījumā iecerēts apzināt ielas bērnu situāciju un problēmas un izpētīt jēdzienu "ielas bērni", lai iegūtu rekomendācijas, kā samazināt ielas bērnu skaitu un uzlabot bērnu dzīves apstākļus, lai viņi nenokļūtu uz ielas. Pētījuma dati nepieciešami, lai ministrija izstrādātu ielas bērnu programmu 2008.—2012.gadam, līdz šim valstī nav bijis izstrādāts neviens politikas dokuments ielas bērnu problēmas risināšanai.

Ministrijas rīkotajā iepirkuma konkursā par tiesībām veikt ielas bērnu pētījumu uzvarēja "AC Konsultācijas", jo uzņēmums piedāvāja pētījumu veikt par viszemāko cenu — 3895 latiem. Uzņēmums gan agrāk pētījumus par ielas bērniem nav veicis.

Pētījuma veicēji melnrakstā iesniedza decembra nogalē, bet ministrija secināja, kas tas ir nepilnīgs.

Statistika liecina, ka ik gadu valstī bez vēsts bērni pazūd aptuveni 500 reižu, lielākoties viņi visi ir klaiņojošie bērni — viņi pazūd un atrodas, un atkal pazūd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!