Foto: F64

Pēdējo trīs nedēļu laikā Latvijā vērojams Covid-19 saslimstības samazinājums, tomēr pēdējās nedēļas laikā par 7,4% pieaudzis to pacientu skaits, kuri slimnīcās ārstējas smagā formā, portālu "Delfi" informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Kā norādīja SPKC, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, aizvadītajā nedēļā saslimstība samazinājusies par 26%. Vidēji vienā dienā tika atklāti 424 jauni inficētie. Pagājušajā nedēļā par 2,1% samazinājies veikto testu skaits, vidēji dienā veicot 12 597 testus (iepriekš 12 864 testus).

Pēdējo septiņu dienu laikā tika stacionēti vidēji 56 pacienti dienā, tādējādi ikdienā slimnīcās ar Covid-19 ārstējas vidēji 635 (iepriekš 660) pacienti. Tomēr par 7,4% pieaudzis smago pacientu skaits stacionāros, kas vidēji ir 79 pacienti dienā, uzsvēra centrā.

Visās vecuma grupās vērojams saslimstības samazinājums, tomēr cilvēkiem vecuma grupā virs 70 gadiem pēdējās divas nedēļas vērojams neliels pieaugums.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) šobrīd ir 0,8 (nedēļu iepriekš 0,88), tas liecina par infekcijas slimības izplatības samazināšanos, norādīja SPKC.

Speciālisti aicina piesardzīgi vērtēt saslimstības samazinājumu. Šobrīd Latvija saglabā nemainīgi augstu 4.-5. vietu Eiropā. Ja Eiropas vidējais kumulatīvais saslimstības rādītājs ir 224, tad Latvijā tas ir divas reizes augstāks. Kopumā Eiropā situācija uzlabojas – 24 valstīs situācija ir stabila vai vērojams saslimstības samazinājums, norāda SPKC.

SPKC aicina iedzīvotājus vakcinēties, jo tas joprojām ir drošākais un efektīvākais aizsardzības veids, kas pasargā no smagām slimības formām un mazina Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā.

Aizvadītajā diennaktī veikti 3898 Covid-19 testi, reģistrēti 134 jauni saslimšanas gadījumi un divi nāves gadījumi, liecina SPKC apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!