Foto: Shutterstock

Ceturtdien Neretā, tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V), Neretas novada izglītības iestāžu vadītāji ministram pauda, ka nav pareizi direktora algu noteikt atkarībā no skolēnu skaita, pastāstīja novada izglītības darba speciāliste Žanna Miezīte.

"Direktors ir direktors, arī lauku skolā. Viņam mazā skolā ir jārisina tie paši jautājumi kā lielā skolā," pauda Miezīte. Vietējo skolu vadītāji, nosakot atalgojumu direktoram, aicināja ņemt vērā arī izglītības iestādes sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Skolu vadība ministram norādīja arī, ka nav pareizs sabiedrībā radies un mediju kultivēts priekšstats par to, ka lauku skolas sniedz nekvalitatīvus pakalpojumus. "Ja tā ir, tad akreditācijas komisijām stingrāk jāvērtē skolas," pauda Miezīte.

Ar ministru apspriesta arī plānotā pedagogu algu reforma, kas valstī var ietekmēt skolu skaitu. Izrunāta arī gaidāmā skolu reforma Neretas novadā, kur nākamais būs pēdējais mācību gads Sproģu pamatskolai. "Tas ir skolas vadības, pedagogu un pašvaldības lēmums, jo līdz ar mazo skolēnu skaitu krītas arī kvalitāte, jo darbojas apvienotās klases," skaidro pašvaldības pārstāve.

Tikšanās ar Šadurski piedalījās izglītības iestāžu vadība un citi pārstāvji. Tāpat no ministra rokām 16 novada izglītojamie, kuru vidējais vērtējums ir augstāk par deviņām ballēm, saņēma pašvaldības naudas balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!