Izskanējusī informācija par šībrīža Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas un oficiāli Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatam izvirzītās Ingas Koļegovas deklarāciju nepalīdzēs uzspodrināt VID tēlu, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" norādīja bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone.

Vienlaikus bijusī VID vadītāja atzina, ka nemaz neesot iepazinusies ar Koļegovas deklarāciju, un nekomentēja tajā pausto informāciju.

Pētersone klāstīja, ka Koļegovas vietā pirms piekrist kandidēt uz VID vadītāja amatu, sakārtotu visas lietas, kas saistītas ar nepilnībām deklarācijā. Tāpat Koļegovai būtu bijis jāsakārto jautājums par viņai piederošajām kapitāldaļām uzņēmumā "Pallogs".

Sarunā ar raidījumu Pētersone secināja, ka kopumā valdošās neskaidrības nepalīdzēs VID tēla spodrināšanā.

Jau vēstīts, ka tagadējā Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Koļegova pērn izsniegusi aizdevumus 220 914 eiro apmērā, savukārt viņas parādsaistības ir 7200 eiro lielas.

Tāpat ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam oficiāli izvirzīs Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu. Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) to paziņoja pēc sarunām valdības koalīcijas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!