Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Aizvadītajās brīvdienās un naktī uz otrdienu Rīgas pašvaldības policija ar diviem vecākiem pārrunājusi drošību uz ūdenstilpēm ziemas laikā, jo viņi bija atveduši savas atvases slidot uz Uzvaras parkā esošā dīķa, lai gan Rīgā ir spēkā aizliegums atrasties uz ledus.

Pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 14. janvārī, neilgi pēc pulksten 14, policijas Rīgas videonovērošanas centra darbinieki caur kameras aci ievērojuši, ka pa Uzvaras parka dīķa ledu slido divas personas. Ņemot vērā, ka no 10. janvāra ir spēkā aizliegums atrasties uz Rīgas ūdenstilpēm, uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.

Ierodoties adresē, viens no pārkāpējiem pašvaldības policistiem pastāstījis, ka dīķi atvedis meitu, lai abi kopīgi paslidotu. Vīrietis atzinis, ka nav zinājis par pagaidu aizliegumu atrasties uz ledus drošības apsvērumu dēļ. Ar bērna tēvu aizvadītas preventīva rakstura pārrunas.

Savukārt naktī uz otrdienu likumsargi atkārtoti saņēmuši informāciju par divām personām, kuras atrodas uz Uzvaras parka dīķa ledus. Notikuma vietā policisti sastapuši tēvu ar dēlu. Abi uz ledus spēlējuši hokeju. Arī šajā gadījumā pašvaldības policisti ar abiem pārrunājuši drošību uz ūdenstilpēm ziemas laikā.

Gan vienā, gan otrā gadījumā vecāki solījuši turpmāk sekot līdzi publicētajiem paziņojumiem par aizliegumiem uz ūdenstilpēm pašvaldības mājaslapā.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām par prasības neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!