Pēc aptuveni 20 minūšu asām diskusijām pirmdien valdības komiteja nespēja atrast atbildīgo, kam būtu jāizstrādā kārtība, kā veicama kremācija. Tādēļ tika nolemts izveidot darba grupu.

Diskusijas sākās pēc Iekšlietu ministrijas norādījuma, ka tai nav nekādas saistības ar kremāciju, tādēļ ministrija nav atbildīga par šādas kārtības izstrādi. Tika izteikts rosinājums par atbildīgajām noteikt vai nu Veselības, vai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju.

Kategoriskus iebildumus pret to cēla veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), noveļot atbildību uz Iekšlietu ministriju.

Vēlāk diskusijā iejaucās arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), kurš gandrīz pārņēma komitejas vadību un ar savām pārdomām mudināja rast atbildīgo. Zalāns pat pieļāva, ja būtu nepieciešams licencēt krematoriju, tad atbildīgā būtu Vides ministrija, jo tādā gadījumā visus interesētu "vides normas, nevis cilvēku kauli".

Tā kā nevienam neizdevās atrast atbildīgo arī par apbedījumu birojiem, kuriem potenciāli būtu jābūt atbildīgiem arī par kremēšanu, tika nolemts izveidot darba grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!