Foto: LETA
Dzeloņdrātis, ar kurām pirms pāris gadiem apjoztas Vanšu tilta vantis, pārgalvjiem augšā tikt neļaus, uzskata pašvaldības uzņēmuma "Rīgas tilti" priekšnieks Albins Jasaitis. Viņš norāda – to pierāda arī otrdien reģistrētais neveiksmīgais tilta vanšu iekarošanas mēģinājums.

2012.gada vasarā jautājums par Vanšu tilta vantīm kļuva īpaši aktuāls, jo viens no tā "iekarotājiem" no tilta nolēca, uzkrita trolejbusa vadiem un gāja bojā. Toreiz tika nolemts, ka tilts jāaprīko ar dzeloņdrātīm un, iespējams, pat signalizāciju. Vēl pirms tam vantis krāsoja ar speciālu krāsu, taču šī metode netika atzīta par efektīvu.

Jasaitis otrdien sarunā ar portālu "Delfi" norādīja, ka dzeloņdrātis, kuras nu jau ir palikušas tumšākas un vairs tā nespīd, kā tikko uzliktas, ir sevi attaisnojušas.

Viņš gan atzina, ka par otrdien reģistrēto gadījumu, kad kāds 1989.gadā dzimis vīrietis mēģināja vantīs uzkāpt, nav informēts, taču norādīja – neveiksme liecina par dzeloņdrāšu efektivitāti. "Rīgas tilti" šefs ir pārliecināts, ka līdz tilta augšai uzkāpt nevienam neizdosies bez speciāla ekipējuma.

Jautāts par ideju, tiltu aprīkot ar signalizāciju, Jasaitis pastāstīja, ka šī ideja atmesta. Proti, sākotnēji ap vantīm bija plānots iežogojums, kuru vajadzēja aprīkot ar signalizāciju, kas reaģētu, ja kāds pārkāptu tam pāri. Taču bija bažas, ka būs pārāk daudz viltus izsaukumu un tāpēc no šīs ieceres atteicās.

Šobrīd situāciju uz tilta uzrauga Rīgas Pašvaldības policija, kura reaģē uz izsaukumiem, kas saistīti ar mēģinājumiem uzkāpt vantīs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2012.gada jūlija otrajā pusē dažu dienu laikā trīs pārgalvji mēģināja uzrāpties Vanšu tilta vantīs. Savukārt 2012.gada 7.jūnija pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpās kāds vīrietis, kurš nolēca un gāja bojā.

Pēc šī atgadījuma tiltu apsargāja un nolēma to notīt ar dzeloņdrātīm. Pēc tam līdz tilta smailei neviens kāpējs nav ticis, taču tilta smaili "iekarot" pārgalvji ir mēģinājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!