Foto: LETA

Niecīga atbalsta dēļ Latvijas Pensionāru federācija (LPF) atteikusies no ieceres sestdien, 17.oktobrī, rīkot plašu manifestāciju, to sasaistot ar Eiropā oktobra sākumā svinēto Senioru dienu.

Kā pastāstīja LPF vadītājs Andris Siliņš (ZZS), federācijas dalīborganizācijas tika apvaicātas par to vēlmi piedalīties šādā manifestācijā. No 109 dalīborganizācijām atsaucās tikai divas, līdz ar to plānotais pasākums nenotiks, atzina Siliņš.

Federācijas valdes sēdē pieņemts lēmums par kompromisa variantu attiecībā uz pensiju indeksāciju, proti, ievērojot personas nostrādātos darba gadus. Siliņš sacīja, ka Labklājības ministrija pašlaik veicot nepieciešamos aprēķinus.

Senioru dienu LPF šogad nav svinējusi ar īpašiem pasākumiem - tā tika atzīmēta federācijas valdē, kā arī ar dalību Labklājības ministrijas konferencē. Tomēr citi šai dienai veltīti pasākumi šogad netika plānoti, skaidroja Siliņš.

Vasaras beigās LPF valde veica aptauju par plašas manifestācijas rīkošanu 17.oktobrī. Toreiz tika plānots - ja panāktu vienošanos par šāda pasākuma organizēšanu, to varētu izmantot, lai vēlreiz aktualizētu nepieciešamību rast risinājumu pensiju jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!