Tiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem, kuri nav nomaksājuši pēc 2004. gada 1.jūlija uzlikto naudas sodu, no šā gada 1.jūlija aizliegts izmantot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības. Ja sodītais pēc šī datuma turpinās vadīt transporta līdzekli, tas tiks uzskatīts par vēl vienu pārkāpumu, un par to paredzēts sods 30 latu apmērā, informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas Sabiedrisko attiecību daļa.
Šādu kārtību nosaka 2003.gada oktobrī Saeimas pieņemtie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK). Saskaņā ar grozījumiem, uzliktais sods par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem ir jānomaksā 30 dienu laikā.

Ja tas netiek izdarīts, pārkāpējs Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) nevar saņemt, apmainīt vai veikt kādas citas operācijas ar savu vadītāja apliecību, kā arī nevar veikt tehnisko apskati un pārreģistrāciju transporta līdzekļiem, kas reģistrēti uz viņa vārda un transporta līdzeklim, ar kuru izdarīts pārkāpums – neatkarīgi no tā, uz kā vārda transporta līdzeklis reģistrēts. Savukārt, ja transporta līdzeklis reģistrēts ārvalstīs, tam aizliegts izbraukt no Latvijas.

Ja naudas sods nav nomaksāts gada laikā, iestājas vadīšanas tiesību aizliegums. Tā kā minētie APK grozījumi stājās spēkā 2004.gada 1.jūlijā, tad pirmie soda nemaksātāji, kuri turpinās vadīt kādu transporta līdzekli neraugoties uz liegumu, ar 30 latu naudas sodu vēl papildus pie nenomaksāta tiks sodīti sākot no 2005.gada 1.jūlija.

Taču ir plānots, ka šā gada oktobrī varētu stāties spēkā jauni APK grozījumi, kas pārkāpējiem, kuri brauks neraugoties uz tiesību liegumu, paredz vēl bargākus sodus – līdz pat 200 latiem, kā arī transporta līdzekļa aizturēšanu līdz soda nomaksai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!