Jūrmalas domes Attīstības jautājumu komiteja ceturtdien ar balsu vairākumu nolēma presei neļaut piedalīties komitejas sēdē, kurā tiek spriests par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem saistībā ar baņķiera Valērija Kargina iecerēto tuneli un domnieka Aleksandra Bašarina projektu "Jūras pērles" vietā.
Ar trim balsīm par un divām pret tika nolemts komitejas sēdi pasludināt par slēgtu. Pret to balsoja pats iesaistītais domnieks Bašarins un Igors Dreija no kreiso spēku apvienības, bet pretenzijas pret BNS žurnālistes klātbūtni sēdē, kurā jāizskata neviennozīmīga iznākuma atklātas sabiedriskas norises rezultāti, bija bijušajam pilsētas mēram Leonīdam Alksnim no Kristīgi demokrātiskās savienības, Regīnai Simsonei no Latvijas Zemnieku savienības un Aivaram Vētram no "Latvijas Ceļa".

Vētra vēlīgi paskaidroja, ka lēmums pamatots ar faktu, ka jautājums jau līdz šim ticis plaši izgaismots presē un masu medijos, tādēļ viņi negribot, lai prese piedalās viņu darba apspriedē.

Sabiedriskajā apspriešanā vairāk nekā 500 cilvēku izteicās gan pret tuneli kāpās, kas būtu izbūvēts, lai viņi nešķērsotu Kargina īpašumus, gan pret ideju bijušā restorāna "Jūras pērle" vietā uzcelt 18 stāvu viesnīcu, gan pret žogiem, kas sadalītu zemesgabalu, ļaujot tā nomniekiem iekārtot parku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!