Foto: EPA-AFI
Ceturtdien, 18. augustā Latvijā atgriezīsies glābēji, kuri 10.augustā devās uz Krievijas Federāciju palīdzēt dzēst meža ugunsgrēkus, portālu "Delfi" informē VUGD preses pārstāvis Ansis Eniņš.

Plānots, ka svinīgā sagaidīšana un preses konference notiks 19.augustā plkst. 10:00, Maskavas ielā 5. Paredzēts, ka glābējus sagaidīs Iekšlietu ministre Linda Mūrniece, Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijā ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no pirmās ierašanās dienas Krievijas Federācijā, Latvijas glābēji strādāja Maskavas apgabala Bikovo, Rakhmanovo un Elektrogorskas pilsētu apkārtnē, likvidējot ugunsgrēkus vairāku desmitu hektāru platībā.

Glābēji Krievijā darbu pabeidza 17.augusta vēlā vakarā. Pirms došanās mājās viņiem bija tikšanās ar Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas, Maskavas apgabala Galvenās pārvaldes priekšnieku ģenerālleitnantu Igoru Sekirinu. Latvijas glābējiem tika izteikta pateicība par sniegto atbalstu un paveikto darbu. Un pasniegtas Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas medaļas "Sadarbība glābšanas vārdā" un Maskavas apgabala gubernatora Borisa Gromova apbalvojums "Goda zīme".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!