Rīgas domes Revīzijas komisija pēc pārbaudes pašvaldības namu pārvaldē "Kurzemes nami" ierosina piedzīt no tās vadītāja Zigurda Blūzmaņa 5217 latu lielu zaudējumu atlīdzību par sev piešķirtajām piemaksām un nelikumīgi atbrīvoto darbinieku kompensācijām.
Lai gan Komunālo jautājumu komiteja jau novembrī pēc Komunālā departamenta revīzijas rezultātiem ierosināja Blūzmani atbrīvot no amata, bet Revīzijas komisija atzina, ka Blūzmanis nelietderīgi izmantojis pašvaldības līdzekļus, komisija tikai ierosināja piedzīt zaudējumus un novērst atklātos trūkumus namu pārvaldes darbā.

Komisijas pārbaudes aktā secināts, ka Blūzmanis nav novērsis 1999.gadā Revīzijas komisijas atklātos trūkumus, tādēļ diviem nelikumīgi atlaistajiem darbiniekiem ar tiesas spriedumu izmaksāta kompensācija 4017,5 latu apjomā. Tāpat Blūzmanis 2001. un 2002.gadā bez saskaņošanas ar domi piešķīra sev algas piemaksas 1200 latu apjomā.

Komisija arī secināja, ka namu pārvaldes gadu pārskatos pieļautas būtiskas kļūdas - nav pareizi uzrādīts uzņēmuma finansiālais stāvoklis, norādītas nepareizas summas un datumi. Tāpat pārvaldes grāmatvedības dokumenti nav sakārtoti atbilstoši likumu prasībām. Kā vēl vienu trūkumu komisija norādīja siltumenerģijas netaupīšanu pārvaldes namos.

Komisija ierosina uzņēmumam izlabot kļūdas grāmatvedības uzskaitē, Komunālajam departamentam izstrādāt sistēmu siltumenerģijas racionālai izmantošanai, bet domei izskatīt iespēju par zaudējumu piedziņu no Blūzmaņa.

Dome Revīzijas komisijas ziņojumu uzklausīs nākamajā sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!