Atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā" no Latvijas ievēlētajiem Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem algu pieaugums tiks ierobežots.

Ceturtdien Saeimā kā steidzami otrajā, galīgajā lasījumā tika pieņemti grozījumi Latvijas Republikā ievēlēto Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā, kas noteic, ka no 2009.gada 1.aprīļa līdz 2009.gada 31.decembrim izmantojams Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā norādītais sabiedriskajā sektorā strādājošo vidējās darba samaksas apmērs 2007.gadā, šim darba samaksas apmēram piemērojot koeficientu 0,812.

Algu no Latvijas ievēlētajiem EP deputātiem maksā mūsu valsts, un tai ir paredzēts koeficients, par kādu tā katru gadu tiek paaugstināta.

Latvijā ievēlēto EP deputātu darbības finansēšanas kārtības likums patlaban noteic, ka EP deputāta amata alga piesaistāma Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā publicētajam valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēram, kas noapaļots pilnos latos. Nosakot deputāta amata algu, piemēro koeficientu 3,2.

Deputāta amata algu pārrēķina katru gadu pēc valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada vidējās darba algas apmēra publicēšanas Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajā statistikas paziņojumā. Pārrēķināto amata algu sāk izmaksāt ar kārtējā gada 1.aprīli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!