Pēdējo triju dienu laikā ar Latvijas aviosabiedrību starpniecību uz ASV devušies 300 - 400 cilvēku, Latvijas robežsardzi informējušas lidsabiedrības. Par to žurnālistiem trešdien pastāstīja robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš.
Latvijas Ārlietu ministrija vēl nav nosaukusi cilvēku skaitu, cik no Latvijas patlaban varētu uzturēties ASV. Tāpat nav nekādu ziņu par to, vai kāds cilvēks ir cietis.

Dāboliņš teica, ka ASV patlaban atrodas desmit robežsargi un izdevies noskaidrot, ka ar viņiem viss ir kārtībā, jo viņi atrodas viesnīcā Losandželosā. Kopā ar viņiem esot arī Drošības policijas un citu struktūru pārstāvji, kuri devušies mācīties.

Latvijas robežsardze kopš otrdienas vakara strādā pastiprinātā režīmā, kontrolējot personas un transportu, kas šķērso robežu, lai gadījumā, ja šīs ziņas tiek pieprasītas, tās varētu sniegt.

Aptuveni 150 robežsargi esot gatavi sniegt palīdzību ASV, nododot asinis, un drīzumā Rīgā tā dēļ ieradīsies Liepājas, Ventspils, Jelgavas un galvaspilsētas darbinieki. Viņi uzskatot, ka ASV vietā varēja būt jebkura valsts, tādēļ viņu uzdevums ir palīdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!