No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šā gada pirmajā ceturksnī iztērēti 381,9 tūkstoši latu, liecina Finansu ministrijas apkopotā informācija, ko otrdien, 16.aprīlī, skatīs valdība.
Lielākā daļa naudas - 120,5 tūkstoši latu - novirzīta pašvaldībām vētras un plūdu postījumu seku likvidēšanai, kā arī dažāda veida remontiem.

68,2 tūkstoši latu piešķirti Tieslietu ministrijai, no kuriem 65,2 tūkstoši latu novirzīti Aglonas bazilikas remontam un Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku sagatavošanai un norisei.

Vēl 59,2 tūkstoši latu piešķirti Zemkopības ministrijai, lai daļēji kompensētu Jelgavas rajona zemnieku saimniecībām 2001.gada plūdu radītos zaudējumus.

Salīdzinoši liela summa - 43,2 tūkstoši latu - piešķirti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai segtu izdevumus, kas ir saistīti ar veicamo darbu Turaidas pilskalna ģeoloģiskajai izpētei nogruvuma dēļ. Šajā sakarā mazliet vairāk nekā deviņi tūkstoši latu piešķirti Satiksmes ministrijai ārkārtas dabas stihijas izraisīto postījumu likvidācijas darbiem Turaidas pilskalna apkārtnes autoceļam.

2002.gada budžetā līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pavisam ir atvēlēti 845,597 tūkstoši latu, bet pēc pirmā ceturkšņa atlikuši tikai 463,625 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!