Ceturtdien Latgales Starptautiskā investīciju foruma laikā Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja par savu lēmumu pievienoties Reformu partijai, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāve Daiga Holma.

"Reformu partija ir pirmā, kas no vārdiem un tukšiem solījumiem ir pārgājusi pie reāliem darbiem, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža vadībā izstrādājot Latgales attīstības programmu. Tās īstenošana ir prioritāte, jo tieši Latgalē ir vislielākais bezdarba līmenis un aizceļojušo iedzīvotāju skaits. Man beidzot ir radusies ticība, ka ekonomiskā izaugsme Latgalē ir realitāte - tālākais jau ir atkarīgs no mūsu pašu darba un iesaistes. Es šīs pārmaiņas vēlos īstenot kopā ar Reformu partiju," klātesošajiem paziņoja Kulakova.

Partijas valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers ir apsveicis Kulakovu ar lēmumu pievienoties Reformu partijai. "Esmu gandarīts, ka mūsu rindās pavisam drīz būs par vēl vienu profesionālu cilvēku vairāk. Lēmums pievienoties partijai liecina par ticību mūsu īstenotajām reformām un to, ka tās nesīs labumu iedzīvotājiem," norādīja Zatlers.

Arī Sprūdžs pauda gandarījumu par Kulakovas lēmumu. "Tā ir zīme, ka partijas idejām un, nu jau arī darbiem, ir noticējuši arī Latvijas pašvaldību vadītāji. Un esmu pārliecināts, ka mūsu biedru un atbalstītāju rindas pieaugs ar katru iniciatīvu, ar katru reformu, ar katru darbu, ko kopīgi paveiksim," pauda Sprūdžs.

Par Kulakovas uzņemšanu Reformu partijā tiks lemts vistuvākajā valdes sēdē, kad būs saņemts viņas iesniegums par iestāšanos partijā.

Kulakova tika ievēlēta Daugavpils domē no Aināra Šlesera vadītās partijas LPP/LC, bet pēc šī politiskā spēka likvidēšanas ar domubiedriem nodibināja Attīstības partiju un kļuva pār tās priekšsēdētāju. Pagājušajā nedēļā viņa atteicās no partijas priekšsēdētājas pienākumiem, aizbildinoties ar aizņemtību pamatdarbā domē. Viņas vietā par Attīstības partijas vadītāju kļuvis Jānis Dukšinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!