Latvijas Televīzija (LTV) apsver iespēju izveidot jaunu kanālu, uz kuru varētu tikt pārcelti kultūras raidījumi, savukārt to vietā varētu demonstrēt dažādus izklaides raidījumus, filmas, kā arī informatīvi analītiskos raidījumus, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Laikraksts norāda, ka, piemēram, raidījums "100 g kultūras", kas bija vērojams katru darbadienu, turpmāk varētu būt reizi nedēļā, bet perspektīvā tas varētu tikt pārcelts uz jauno LTV kanālu.

"Esam digitalizācijas priekšvakarā, no mums prasa, lai katrs cilvēks saprastu, kas tas ir par kanālu," laikrakstam izmaiņas skaidrojis LTV ģenerāldirektora vietnieks Arnis Kuprišs, apstiprinot, ka patlaban noris sarunas ar satelītu un kabeļu operatoriem par iespēju jauno kanālu translēt.

Kā norāda laikraksts, patlaban neesot skaidrības par konkrētām izmaiņām, taču esot skaidrs, ka "praktiski televīzija atgriezīsies pie redakciju principa. Nojaušams, ka mērķis ir reitingu uzlabošana. Kaut izvairīgi, uz jautājumu, kas LTV1 aizstās pārvietotos kultūras raidījumus, Kuprišs atbild: "Protams, jādomā par izklaidi, kurā atpaliekam no Eiropas. Pieaugs informatīvi analītiskais, varbūt ne proporcionāli, bet kvalitatīvi. Filmu skaits, protams." Sanāksmē Kots esot minējis filmas Betmens piemēru - rādīt to LTV1 un pēc tam rīkot diskusiju bērniem."

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!