Rīgas reformātu – Brāļu evaņģēliski luteriskās draudze uzskata, ka saistībā ar mācītāja Jura Cālīša atstādināšanu no Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīca (LELB) mācītāja amata no LELB ir izraidīta visa draudze, tāpēc lūdz LELB Kapitulu “risināt jautājumu par draudzes atjaunošanu LELB sastāvā”, informēja draudzes valde.
Draudze svētdien pilnsapulcē nolēma, ka “draudze, draudzes kalpošanas darbs, draudzē mācītā mācība un mācītājs veido vienu nedalāmu vienību. Tas nozīmē, ka, atstādinot draudzes mācītāju, no LELB tiek izraidīta visa draudze, tās kalpošana un tai mācītā mācība.”

Tāpēc draudze pilnvaro savus pārstāvjus Sandru Dzenīti, Inesi Riežnieci, Kasparu Gobu un Rolandu Štubi “risināt jautājumu ar LELB Kapitulu par mūsu atjaunošanu ar LELB sastāvā”

Par šādu lēmumu bija vienprātība no visu balsotāju puses. Balsoja 70 draudzes locekļi un 59 draudzes atbalstītāji.

Jau ziņots, ka LELB Kapituls nolēma atcelt no mācītāja amata Latvijas Universitātes teoloģijas fakultātes dekānu Juri Cālīti. Taču atlaišana no amata nenozīmē izslēgšana no Baznīcas un viņam arvien pastāv iespēja tikt atjaunotam amatā. Savukārt Krusta draudzes mācītājam Varim Bogdānovam izteica disciplināro sodu.

Mācītāji sodīti saistībā ar šā gada 23.jūlijā notikušo geju un lesbiešu organizēto gājienu “Rīgas Praids 2005” un pēc tam notikušo dievkalpojumu Anglikāņu baznīcā. Toreiz mācītājs Juris Cālītis bija atļāvis no LELB izslēgtajam mācītājam Mārim Santam un vienam no šī pasākuma organizatoriem noturēt dievkalpojumu Anglikāņu baznīcā. Cālītis informē, ka LELB mēģināja panākt dievkalpojuma aizliegšanu.

Ja vēlaties par šo tematu turpināt diskusiju “Delfi Forumā”, izsakot savus apsvērumus, atrodot domubiedrus un interesantus oponentus, spiediet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!