No 269 klasēm, kas 2007. gada decembrī pieteica savu dalību Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) rīkotajam projektam "Nesmēķējošā klase 2008", turpina piedalīties 140 klases jeb 52% no sākotnējā klašu skaita.
SVA informē, ka pēc pirmā projekta mēneša no dalības tajā izstājās 94 klases (35%), bet pēc otrā projekta mēneša izstājušās vēl 35 klases, kopā - 48 % no sākotnējā klašu skaita.

Pēc saņemtajām skolēnu atskaitēm par spēju atturēties no smēķēšanas otrajā projekta mēnesī, SVA veselības veicināšanas speciālisti secināja, ka 8 klasēs (3%) atklājies kāds smēķēšanas gadījums, savukārt 27 klases (10%) nav atsūtījušas atskaites. Tādējādi šīs klases ir zaudējušas iespēju piedalīties projektā un cīnīties par galveno balvu – iespēju klases kolektīvam pavadīt kopīgu aktīvās atpūtas nedēļas nogali.

Ar atzinību vērtējami to klašu skolēni, kuru ikmēneša atskaitēs sniegtas ziņas ne vien par savu spēju atteikties no smēķēšanas, bet arī par entuziasmu - atsevišķi klašu skolēni savā skolā rīko konkursus un par smēķēšanas tematiku informē arī citu klašu audzēkņus. Tāpat skolēni piedalījušies tematiski audzinošās stundās, veidojuši informatīvus stendus par smēķēšanas jautājumiem, sūtījuši uz SVA savas klases kopbildes un komentārus par savām aktivitātēm projekta gaitā, turklāt kādas klases skolēni veikuši pat praktisku eksperimentu, izmantojot sadzīves priekšmetus dūmu koncentrācijas noteikšanai. Tādas skolēnu aktivitātes ne vien stiprina klases kolektīvu, bet arī mudina klasesbiedrus neatteikties no izvirzītā mērķa un vēsta, ka jaunieši arī ārpus projekta noteikumiem aktīvi līdzdarbojas un pierāda savu zinātkāri, radošo pieeju un atbildības sajūtu pret sevi un līdzcilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!