Svētceļojumā no Ventspils uz Aglonu šodien devušies 45 svētceļnieki, informēja svētceļojuma garīgais vadītājs priesteris Marcins Kempa.
Svētceļnieki ceļu uz Aglonu iesāka ar Svēto Misi Ventspils Svētā krusta baznīcā, kuru vadīja Liepājas diecēzes bīskaps Vilhelms Lapelis.

Kā norādīja Kempa, svētceļojuma jaunākajam dalībniekam esot tikai divi gadi, bet vecākais svētceļnieks ir 58 gadus vecs.

Noskaņojums svētceļniekiem esot ļoti labs. Ejot viņi dzied garīgas dziesmas un lūdzas gan savos, gan sev tuvu cilvēku nodomos.

Arī bīskaps ir devies ceļā kopā ar svētceļniekiem. Paulīniešu tēvs Juris Krisūns stāstīja, ka Lapelis pavadīs svētceļniekus līdz 30.jūlijam, kad ceļotāji sasniegs Kandavu, kas ir Liepājas diecēzes pēdējā lielākā pilsēta gaidāmajā ceļā.

Svētdien, 27.jūlijā, plkst.8.45 svētceļojumā uz Aglonu dosies arī aptuveni 30 cilvēki no Liepājas Sv.Jāzepa katedrāles.

Kempa pastāstīja, ka 5.augustā vai 6.augustā svētceļnieku grupa no Liepājas plāno Skaistkalnē satikties ar grupu no Ventspils, un tālāk līdz Aglonai doties kopā.

Dodoties cauri visai Latvijai un ceļā pavadot 19 dienas, Ventspils un Liepājas svētceļotāji 13.augustā plāno ierasties Aglonā.

Kā sacīja Kempa, ceļojuma mērķis ir Aglonas bazilika, kur arī šogad, kā katru gadu, notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku svinēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!