Kopā ar vairākiem Krievijas studentiem no dabas stihijas cietušās Ņūorleānas evakuēts arī kāds Latvijas students, ziņo “Ria Novosti”. Latvijas Ārlietu ministrijai pagaidām nav ziņu par šo cilvēku.
Autobuss ar pirmo Krievijas studentu grupu no Ņūorleānas ir ieradies Hjūstonā, kur studentus sagaidīja Krievijas ģenerālkonsulāta pārstāvji. Grupā bija 17 studenti no Krievijas un arī kāds Latvijas students.

Latvijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Atis Lots portālam “Delfi” sacīja, ka ministrijai nav ziņu par evakuēto Latvijas studentu, jo šādu informāciju ĀM var saņemt no ASV varas iestādēm vai arī no Latvijas pārstāvniecības ASV, ja šīs cilvēks vērsīsies tajā pēc palīdzības. ĀM sola pārbaudīt informāciju par Latvijas studentu.

Viesuļvētras “Katrīna” sapostītā un appludinātā ASV dienvidu pilsēta Ņūorleāna tiek pilnībā evakuēta, un marodieru dēļ Ņūorleānas mērs Rejs Nadžins pilsētā izsludinājis karastāvokli, kas ļauj kārtības uzraudzīšanā iesaistīt federālos spēkus un armiju.

Ņūorleānā ik pa laikam dzirdamas apšaudes un vietām paceļas liesmas, marodieriem ielaužoties veikalos, mājās, slimnīcās un birojos, dažiem meklējot pārtiku, citiem visu, kas ir vērtīgs.

Vairāk nekā 20 000 cilvēku, kas nožēlojamos apstākļos bija patvērušies Amerikāņu futbola stadionā “Superdome”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!