Maijā tikusi nodibināta Latviešu biedrība Īrijā (LBĪ), kuras mērķis ir veidot dažādus projektus, lai saglabātu un attīstītu Īrijā dzīvojošo latviešu etniskās identitātes un kultūras mantojumu, kopt valodu un izglītību, veicināt, atbalstīt un saskaņot latviešu sabiedrisko darbību Īrijā, kā arī aizstāvēt šajā valstī dzīvojošo latviešu tiesības un intereses, portālu “Delfi” informēja LBĪ.
Pirmā LBĪ sēdē piedalījās 12 dalībnieki, Latvijas vēstnieks Īrijā Indulis Ābelis un vēstniecības pirmais sekretārs Ivars Lasis. Par LBĪ pārstāvjiem tika izvirzīti – Jānis Kargins, Ilze Torpa-Adebayo un Elēna Kargina.

Paredzēts, ka sēdes turpmāk notiks katru mēnesi Luther House, 24 Adelaide Road, Dublin 2 (Ground floor). Otrajā sēdē 29.junijā tika uzņemti jauni 13 LBĪ biedri. Trešā sēde paredzēta 31.julijā plkst. 14:30, kuras laikā tiks izskatīti LBĪ sagatavotie statūti, kā arī citi jautājumi saistībā ar LBĪ darbu.

Viens no pirmajiem LBĪ projektiem ir līdz gada beigām izveidot un iesniegt projektu Latviešu Bērnu skolas Dublinā finansējuma nodrošināšanai. LBĪ aicina visus latviešus Īrijā veikt savus ieguldījumus ar idejām un darbiem LBĪ veidošanā un turpmākajā darbībā, kā arī kļūt par aktīviem LBĪ biedriem. Katrā sēdē tiks uzņemti jauni LBĪ biedri, no kuriem turpmāk tiks ievēlēts LBĪ prezidijs un LBĪ locekļi. Ar LBĪ pārstāvjiem var sazinātiem pa tālruni 087 6312271 vai e-pastu janiskargins@yahoo.co.uk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!