Foto: LETA
Apvienojoties septiņu mediju organizāciju pārstāvjiem, izveidota Latvijas reģionālo mediju asociācija (RMA), portālu "Delfi" informēja tās pārstāvji.

Dibināšanas līgumu parakstījuši: akciju sabiedrības "KURZEMES RADIO" vārdā tās valdes priekšsēdētājs Edgars Čeporjus, SIA "Novadu ziņas" vārdā valdes priekšsēdētāja Ionna Plaude, SIA "Balvu Vaduguns" vārdā valdes priekšsēdētājs Edgars Gabranovs, SIA "Vietējā" vārdā valdes priekšsēdētāja Viktorija Ņečajeva, biedrības un portāla "Lobs" vārdā – Egita Jonāne, SIA "Reģionu mediji" vārdā tās valdes priekšsēdētājs Uldis Salmiņš un SIA "Latgales laiks" vārdā tās valdes priekšsēdētāja Iveta Valpētere.

Biedrība, kas pārstāv 10 medijus, par savu mērķi ir izvirzījusi nepieciešamību sekmēt neatkarīgu un kvalitatīvu mediju attīstību Latvijas reģionos. Turklāt tādu mediju attīstību, kurus veido neatkarīgi un kvalitatīvi strādājoši žurnālisti.

Jaunās mediju organizācijas dibinātāji uzsver, ka Latvijas reģionu iedzīvotājiem ir jābūt iespējai saņemt objektīvu, patiesu, aktuālu un kvalitatīvu informāciju par visām norisēm valstī un jo īpaši reģionos, vienlaikus arī sekmējot Latvijas reģionu iedzīvotāju medijpratību. Tāpat organizācija atbalsta jaunu cilvēku iesaisti žurnālistikas profesijā reģionos un ir arī gatava veicināt reģionu žurnālistu profesionālo izaugsmi.

Kā atzīst uzrunātie biedrības dibinātāji, viņi labprāt redzētu savas organizācijas biedru vidū ikvienu reģionu mediju un mediju organizāciju, kas, neatkarīgi no darbības platformas, atbalsta biedrības mērķus un statūtus. Biedrības pirmā sapulce, kurā, atbilstoši statūtiem, tiks ievēlēta valde, ko pārstāvēs pieci tās pārstāvji, interaktīvās saziņas vietnē "Zoom" notiks 8. septembrī 13.30.

Vaicāti par iespējamiem biedrības sadarbības partneriem, dibinātāju pārstāvji uzver, ka tās ir visas Latvijā jau esošās mediju un žurnālistu organizācijas, kuru darbība un mērķi nav pretrunā ar RMA darbības principiem. Pirmāmkārtām, tā esot Latvijas Mediju ētikas padome, Latvijas Preses Izdevēja asociācija un Latvijas Žurnālistu asociācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!