Valdība otrdien nodeva Iekšlietu ministrijai līdzšinējo Aizsardzības ministrijas īpašumu Ventspilī, kurp plānots beidzot pārcelt gadiem ilgi nepiemērotās telpās strādājošo Ventspils policiju, kā arī Valsts robežsardzes struktūrvienības.

Jau vēstīts, ka Aizsardzības ministrija piekritusi atdot Iekšlietu ministrijai (IeM) tai vairs nevajadzīgo ēku Ostas ielā 33, , un līdz ar to ventspils policisti nākamgad aprīlī, iespējams, beidzot varēs strādāt piemērotās telpās. Savukārt robežsargiem jurģi varētu pienākt nākamgad rudenī.

Lai arī sākotnēji IeM plānoja VP Ventspils iecirkni, kurš jau gadiem darbojas katastrofālā stāvoklī esošā pašvaldībai piederošā ēkā, izvietot Ventspils robežsargu pārvaldījumā esošajās telpās Ventspilī, Talsu ielā 112, tomēr ēka Ostas ielā 33 ir ģeogrāfiski daudz izdevīgākā vietā pilsētas centrā, turklāt policistu izmitināšanai tajā vajadzīgi tikai nelieli remontdarbi.

Pašlaik VP Ventspils iecirknis strādā no pašvaldības nomātās telpās, kuras ir nolietotas un darbam nepiemērotas, turklāt šo telpu nomas līgums beidzas šī gada nogalē. Savukārt pēc robežsardzes strukturālajām reformām VRS Ventspils pārvaldei vairs nav nepieciešamas tik plašas telpas, līdz ar to nolemts abus dienestus Ventspilī izmitināt vienā ēkā.

Ventspils policijas ēkas problēma jau ilgus gadus ir valdības redzeslokā. Pēdējais valdības lēmums par šo jautājumu pieņemts pērnā gada martā, un tas paredzēja būvēt jaunu policijas ēku, plānojot tās pabeigšanu nākamā gada novembrī. Saskaņā ar šo lēmumu, lai nodrošinātu nomas maksas, komunālo un citu izdevumu segšanu, IeM no valsts budžeta nepieciešams ieplānot papildus finansējumu 1 465 805 latu apmērā gadā. Tajā skaitā nomas maksas segšanai valsts akciju sabiedrībai VNĪ - 1 352 805 latus un komunālo maksājumu segšanai - 113 000 latu.

Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvalde pašreiz ir izvietota divstāvu ķieģeļu ēkā, kura būvēta 19.gadsimta sākumā, proti, 1820.gadā. Laika gaitā ēka pārveidota par tiesību aizsardzības iestādi. Pēckara gados bēniņu telpas pārbūvētas par dienesta kabinetiem.

Ēka šobrīd ir fiziski un morāli novecojusi tā ir katastrofālā stāvoklī un reāli apdraud ne tikai darbinieku, bet arī apmeklētāju un aizturēto personu veselību un dzīvību, informē IeM pārstāvis. Inženiertehniskās ierīces, kanalizācijas, elektroapgādes iekārtas ir avārijas stāvoklī. Ēka nav pievienota pilsētas siltuma apgādes tīkliem un komunikācijām, kā arī nav centrālās apkures, bet gan malkas krāsns apkure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!