Otrdienas rītā Baltijas jūrā pie Bornholmas salas nogrimis Latvijas zvejas kuģis "Unora", informēja Jūras Spēku Krasta apsardzes dienesta preses virsniece Liene Ulbina.
Aptuveni pulksten 10:00 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma avārijas signālu no avārijas radio bojas (EPIRB), kura reģistrēta uz Latvijas zvejas kuģa "Unora". Tā brīža koordinātes bija Dānijas atbildības zonā 37 jūras jūdzes no Bornholmas salas Baltijas jūras centrālajā daļā.

Par saņemto avārijas signālu nekavējoties MRCC Riga sazinājās ar Dānijas Jūras spēku meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru, kuri uz notikuma vietu nosūtīja helikopteru un tuvumā esošos kuģus.

Pārbaudot avārijas rajonu, helikopters atrada radio boju un dažāda veida peldošus priekšmetus, kas liecināja par zvejas kuģa nogrimšanu. Turpinot rajona pārmeklēšanu, tika atrasts glābšanas plosts ar tajā esošiem četriem Latvijas zvejas kuģa apkalpes locekļiem.

Pašreiz turpinās divu pazudušo zvejnieku meklēšanas operācija.


Par notikušo Latvijas Jūras administrācijas Avāriju izmeklēšanas nodaļas speciālisti uzsākuši izmeklēšanu. Izmeklēšanas gaitā tiks noskaidrots kuģa bojā ejas iemesls, kā arī sagatavotas rekomendācijas un ieteikumi līdzīgu negadījumu novēršanai nākotnē, informēja administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne.

Pabeidzot izmeklēšanu, tiek sagatavots avārijas izmeklēšanas ziņojums, kas pēc apstiprināšanas kļūst publiski pieejams. Izmeklēšanas laikā visi izmeklēšanas materiāli ir konfidenciāli.

Līdz izmeklēšanas pabeigšanai viedokļi par avārijas iemesliem uzskatāmi tikai par minējumiem.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!