Latvijas vēstniecībā Dānijā nekad nav slēpusies neviena izbēgusi prostitūta, un šādas informācijas izplatīšana ir "absolūtas blēņas", apgalvoja Latvijas vēstnieks Dānijā Aivars Baumanis.
Par to, ka kāda Latvijas sieviete, kas izbēgusī no "masāžas salona" Kopenhāgenā, kur viņa bija piespiesta nodarboties ar prostitūciju, slēpās vēstniecībā, pirmdien ziņoja avīze "Rīgas Balss". Baumanis to nosauca par "galīgo absurdu".

Vēstnieks apstiprināja, ka 18.jūnijā Dānijas policija atbrīvoja četras sievietes no Latvijas un vienu no Lietuvas, kas bija nelegāli uzturējušās Dānijā un bija piespiestas nodarboties ar prostitūciju.

Vēstniecība par viņām uzzināja tikai tāpēc, ka vienai sievietei nebija nekādu dokumentu un Dānijas policisti bija vērsušies pie vēstniecības pēc palīdzības. Vēstnieka sekretāre Dana Bjurnere apliecināja, ka piektdien dokumenti bija sagatavoti un iesniegti Dānijas policijai.

Dāņi bija noskaņoti pēc iespējas ātrāk izraidīt šīs sievietes, sacīja Bjurnere, tāpēc, iespējams, viņas vairs neatrodas Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!