Foto: LETA
Saeimas Juridiskās komisijas vairākums trešdien nolēma deputātei Ingai Bitei (LRA) neļaut filmēt komisijas sēdes norisi. Lielākā daļa deputātu balsojumā atturējās.

Bite skaidroja, ka nevēlējās, lai šajā jautājumā tiek rīkots balsojums. Deputāte uzskata, ka viņai ir tiesības uzņemt video, jo tā esot sabiedriska vieta. Taujāta par plāniem tomēr nākotnē filmēt kādas sēdes norisi, politiķe norādīja, ka pagaidām uz šo jautājumu nevar atbildēt un ka tas varētu būt atkarīgs no skatāmā jautājuma.

Bite skaidroja, ka vēlas filmēt sēdi, lai nepieciešamības gadījumā būtu pieejams politiķu teiktais. Videoierakstu būtu plānots izmantot frakcijas vajadzībām, taču politiķe neizslēdza iespēju, ka tas varētu arī tikt publiskots.

Deputāts Andrejs Judins (V) interesējās, vai tiks ievērotas likuma prasības par reģistrēšanās nepieciešamību, uz ko Bite atbildēja, ka likums tiks ievērots. Savukārt deputāte Inese Lībiņa-Egnere (V) pauda, ka ar deputātu teikto sēdēs ir iespējams iepazīties, izmantojot sēžu audioierakstus.

Bite šo komisijas diskusiju filmēja. Parlamentārietis Gundars Daudze (ZZS) norādīja - ja pati deputāte ir vērsusies ar lūgumu komisijai lemt par filmēšanas atļauju, taču jau pirms lemšanas uzņem video, tad Bites rīcība vērtējama kā "nepieklājīga un aroganta".

Kā ziņots, ar filmēšanu Saeimā aktīvi nodarbojas Bites frakcijas kolēģis deputāts Artuss Kaimiņš (LRA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!