Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa trešdien noraidīja Līgas un Anrija Lembergu prasību pret Vladimiru Krastiņu par īpašuma tiesībām uz īpašumu Jūrmalā, informēja tiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Trešdien pasludināto spriedumu 20 dienu laikā no 14.februāra iespējams pārsūdzēt apelācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Tiesa pērn ierosināja lietu, kurā abi Lembergi vērsušies pret V. Krastiņu, apstrīdot darījumu ar īpašumu un lūdzot atzīt īpašuma tiesības uz strīdus īpašumu Jūrmalā, 21.līnijā 2. Šajā lietā trešās personas statusā ir Ņina Krastiņa.

Līdz šīs lietas izskatīšanai pēc būtības 18.janvārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa apturēja tiesvedību Ņ.Krastiņas prasībā pret V.Krastiņu un abiem Lembergiem par nekustamā īpašuma atpakaļpirkuma līguma atzīšanu par spēkā neesošu.

Rīgas apgabaltiesā izskatīšanā gan ir arī cits strīds starp abiem Lembergiem un Krastiņu par šo pašu īpašumu un šajā civillietā apgabaltiesa tiesvedību jau 2010.gadā apturēja līdz Kurzemes rajona tiesas tiesvedībā esošā strīda izskatīšanai pēc būtības. Šajā Rīgas apgabaltiesā esošajā lietā strīds ir par īpašuma tiesībām uz 1/2 domājamo daļu zemesgabala 3702 kvadrātmetru platībā.

Jau ziņots, ka V. Krastiņš atzīts par vienu no cietušajiem krimināllietā, kurā Rīgas apgabaltiesa par dažādiem nodarījumiem tiesā Ventspils mēru Lembergu.

Aivaru Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem. Šajā lietā apsūdzēts arī Ventspils mēra dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis. Visi apsūdzētie nesaprot un neatzīst viņiem uzrādītās apsūdzības.

Lietā aptuveni 140 sējumos apvienoti divi kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!