Invalīdiem, represētajiem un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem nākamgad paredzēts iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) atvieglojums - līdzšinējo 25% vietā viņiem nodokļa likme būs 12,5%, paredz Finanšu ministrijas (FM) iesniegtie un valdībā otrdien apstiprinātie grozījumi MK noteikumos par IIN atvieglojumiem represētājiem, invalīdiem un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.
Tādējādi I un II grupas invalīdi, represētie un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki līdzšinējo 96 latu vietā saņems 108 latus, savukārt III grupas invalīdi 75 latu vietā - 84 latus.

Kopumā izmaiņas skars ap 20 000 Latvijas iedzīvotāju.

FM paredz, ka likuma grozījumi ļaus invalīdiem vieglāk iesaistīties darba tirgū un samazināsies to iedzīvotāju skaits, kuri saņem savas pašvaldības palīdzību.

Šīs izmaiņas nākamos trīs gadus no valsts budžeta papildus prasīs 129,1 miljons latu, kā arī pašvaldību budžeta - 588 miljoni latu gadā.

Vislielāko ietekmi uz budžetu atstās atvieglojuma palielināšana invalīdiem - 495 miljoni, represētajiem un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem - 222,1 miljons latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!