Rīgas vēlēšanu komisija piektdien paziņoja jaunās Rīgas domes sastāvu. No Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas domē iekļuvuši atmodas laika līderis Dainis Īvāns (22 903 plusu), Saeimas deputāts Gundars Bojārs (13 128), bērnu tiesību aizstāvis Jānis Gulbis, kriminologs Andrejs Vilks, līdzšinējais domes deputāts Jānis Misa, arodbiedrību līderis Andris Kravalis, Arnolds Laimonis Klotiņš, Gunārs Eniņš, Baiba Rozentāle, Orvils Heniņš, Lidija Upmane, Sandra Grīnberga, Guntars Jirgensons. Pēc pēdējiem skaitīšanas rezultātiem Kārli Vahšteinu nomainījis Jānis Kalnačs.
No "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" domē iekļuvuši līdzšinējais domnieks Sergejs Dolgopolovs (12 873), žurnālists Sergejs Zaļetajevs, Genādijs Kotovs, Vladimirs Buzajevs, Leonīds Kurdjumovs, olimpiskais airētājs Ivans Klementjevs, Tatjana Jemeljanova, līdzšinējais domnieks Aleksandrs Giļmans, Ilga Oziša, Oļegs Ščipcovs, Jānis Ločmelis, Ivans Ivanovs un Normunds Ozoliņš. PCTVL bija visvairāk plusu vidēji.

"Tēvzemei un Brīvībai"\LNNK domē pārstāves līdzšinējais mērs Andris Ārgalis (19 798), prezidentes ārštata padomniece ekonomikā Inese Vaidere, domnieks Jānis Karpovičs, no 60.vietas sarakstā iekļuvis Valdis Kalnozols, folklorists Dainis Stalts, "Latvijas onkoloģijas centra" direktors Gunārs Lasmanis, folkloriste Helmī Stalte, Vilnis Zariņš, Jānis Birks, Imants Kalniņš un Latvijas Ārstu biedrības vadītājs Viesturs Boka. Domē nav izdevies iekļūt prezidentes kancelejas vadītājam Mārtiņam Bondaram.

No Tautas partijas domē iekļuvuši Edmunds Krastiņš (8642), Juris Dalbiņš (7916), Sarmīte Pīka, Agnis Kalnkaziņš, Jānis Freimanis, bet Gintu Liepaskalnu beigās nomainījis Jānis Ozoliņš.

No "Latvijas ceļa" ievēlēta Aija Poča (7266), Aloizs Blonskis, Valdis Holbergs, Jānis Ozols un Aivars Leimanis. Domē nav iekļuvis viens no kampaņas "vilcējiem" un līdzšinējais Rīgas mēra vietnieks Juris Visockis un žurnāliste Natālija Ābola.

No Latvijas Demokrātiskās partijas ievēlēts Andris Ameriks un Pēteris Laķis, no Labklājības partijas Jurijs Žuravļovs un Pāvels Seļivanovs, Latvijas Zaļo partiju pārstāvēs Indulis Emsis un Ingmārs Līdaka, Latvijas Zemnieku savienību - narkologs Jānis Strazdiņš, Kristīgi demokrātisko savienību - kādreizējais "zīgeristietis" Kārlis Čerāns, bet no Darba partijas - vēsturniece Ilga Kreituse, kas par 19 balsīm apsteigusi savu vīru un partijas vadītāju Aivaru Kreitusu. No Jaunās Kristīgās partijas ievēlēta Maija Vimba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!