Lai noskaidrotu masu medijos izskanējušo informāciju par Latvijā no Norvēģijas ievestiem dzīvnieku barības konserviem, kas "Rīgas Centrāltirgū" ("Centrāltirgus") tirgoti kā cilvēku pārtika, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) vakar sazinājies ar Zviedrijas un Norvēģijas kompetentajām institūcijām.
Dienestam pagaidām nekādu informāciju nav izdevies iegūt, sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Latvijas Televīzija vakar ziņoja, ka konservi Latvijā ievesti no Norvēģijas un šovasar pārdoti "Centrāltirgū" kā skumbrijas konservi. Taču iedzīvotāji, kas tos iegādājušies, secinājuši, ka zivju konservi garšo savādi. Patiesībā tie bijuši kaķu barības konservi, kas Latvijā tirgoti trīs četras reizes dārgāk, nekā tie maksājuši Norvēģijā.

Pašreizējā PVD informācija liecina, ka konservi nav tirgoti legālās tirdzniecības vietās, bet gan, visticamāk, tirgū no tā saucamajiem "ratiņu tirgotājiem". Līdz šim, pārbaudot legālās tirdzniecības vietas, iepriekš minētie produkti nav konstatēti, sacīja dienesta pārstāve.

Šodien tiks dots rīkojums dienesta inspektoriem, veicot pārbaudes, īpašu uzmanību pievērst gaļas konservu marķējumiem, sastāvam un izcelsmei.

Savukārt patērētājus PVD aicina pārtikas produktus iegādāties tirdzniecības vietās, kas ir legālas. Ja nu tomēr tas tā nenotiek, patērētājam būtu īpaši rūpīgi jāpārbauda marķējums precei, ko tas pērk, uzmanību pievēršot gan produkta izcelsmes valstij, gan produkta sastāvam, gan derīguma termiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!