Patlaban Tieslietu ministrijā (TM) saņemti jau 14 pretendentu pieteikumi konkursā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatam, pastāstīja uzzināja TM Personālvadības departamentā.
Pieteikumi konkursam tika gaidīti līdz trešdienas plkst.17, taču nav izslēgts, ka rīt vēl kāds pieteikums varētu tikt saņemts pa pastu. Kā ziņots, konkursa komisija pretendentus izvērtēs sēdē pirmdien, 15.jūlijā. Savukārt intervijas ar komisijas izvēlētajiem kandidātiem notiks 17.jūlijā un 18.jūlijā.

Atkārtots konkurss šim amatam tika izsludināts pēc tam, kad valdība noraidīja visus iepriekš izvirzītos kandidātus. Amata pretendentiem jāatbilst KNAB likuma 4.panta un likuma "Par valsts noslēpumu" 9.panta prasībām, kandidātiem jābūt augstākajai izglītībai, vismaz divu gadu pieredzei vadošā darbā, prasmei strādāt ar datoru, teicamām latviešu valodas zināšanām, kā arī jāspēj sarunāties par profesionālās darbības jautājumiem vismaz divās svešvalodās.

Kā prasības KNAB vadītāja amata kandidātiem izvirzītas arī prasme objektīvi un patstāvīgi pieņemt lēmumus, izpratne par korupcijas novēršanu un apkarošanu, laba reputācija, bet par priekšrocībām tiks uzskatīta arī pieredze jaunu struktūru veidošanā un attīstībā, vismaz trīs gadu pieredze operatīvajā un izziņas darbā, prokurora vai tiesneša amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!