Foto: LETA

Ziemas laikā gan uz brauktuvēm, gan ietvēm sakrājušās nogulsnes un smiltis. Pirmdien, 20. martā, tās sāks savākt no galvaspilsētas ielām, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Ziemas sezonā brauktuvju malās uzkrājas nogulsnes, savukārt uz ietvēm smiltis, kuras ziemas laikā izmantotas kā pretslīdes materiāls, skaidro domē.

Šobrīd vietām smiltis vēl ir slapjas un sasalušas un tas, kā atzīmē domē, apgrūtina to savākšanu gan uz ietvēm, gan brauktuvju daļā. Darbi noritēs dienas laikā, kad gaisa temperatūra pārsniedz 0 grādus un ir piemērota to veikšanai.

Brauktuvju malu attīrīšana daļēji ir mehanizēts process, kur atsevišķās vietās attīrīšana ir jāveic manuāli, ar lāpstām. Ielu tīrīšana un putekļu savākšana ar vakuuma iekārtām jeb tā sauktā "mitrā tīrīšana" tiks uzsākta tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra stabili saglabāsies virs nulles. Pretējā gadījumā var veidoties satiksmes drošībai bīstamas situācijas, kad brauktuves pēc mitrās tīrīšanas var apledot. Pilnvērtīgu brauktuvju tīrīšanu ar vakuuma iekārtām veic trīs līdz sešas reizes nedēļā.

Dome aicina arī namu īpašniekus un apsaimniekotājus, kuri ārpus centra šogad veica saviem īpašumiem piegulošo ietvju kopšanu un kaisīšanu ziemā, laicīgi veikt izkaisīto smilšu savākšanu.

Namu saimnieki visā pilsētā aicināti neaizmirst par pagalmos, uz iebraucamajiem ceļiem, privāto teritoriju celiņiem, kāpnēm un citviet ziemā izkaisīto smilšu savākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!