Foto: Shutterstock
Ņemot vērā, ka šogad stājies spēkā likums par otram vecākam nenododamo bērnu kopšanas atvaļinājuma daļu, diskusijā aktualizēs viedokļus un argumentus par tēvu līdzdalību bērnu aprūpē, dzimumu līdztiesību nodarbinātības un atalgojuma kontekstā, par psihoemocionālo un sociālo stabilitāti, priekšrocībām un trūkumiem.

Portāls "Delfi" tuvākajās dienās publicēs diskusijas ierakstu.

Sarunu vadīja publiciste, žurnāliste un mamma Agra Lieģe-Doležko.

Diskusijā piedalījās Anete Baškevica, solo-mamma, dūla un ierēdnis, Edīte Millere, izglītības jomas arhitekte, mamma, sieva, Ilze Medne, intergālais koučs un HR Podcast vadītāja,Māris Rinkulis, tēvs, vīrs, ārsts, kā arī Diāna Jakaite, Labklājības ministrijas Valsts sekretāra vietniece.

Jau ziņots, ka 9. un 10. jūnijā Cēsīs notiek sarunu festivāls "Lampa". Plašākā informācija par festivālu pieejama šeit.

Abu festivāla dienu garumā tajā sastopami arī "Delfi" pāstāvji. "Delfi" galvenais redaktors Lastovskis piedījās trīs diskusijās — Latvijas Radio 1 raidījuma "Krustpunktā" diskusijā: "Paši ievēlējāt!" Kā ietekmēt politiskos procesus?", "TVNET GRUPAS" rīkotajā diskusijā "Clickbait: ko žurnālists Tev nestāsta?", kā arī "Delfi" rīkotajā sarunā.

"Delfi" nacionālo ziņu redaktors Kārlis Arājs piedalījās divās sarunās — sarunā "Tiesību pratība. Kad tiesāties un kad ne", kā arī diskusijā "Priekšstats par tiesu ziņas attālumā".

Piektdien kvīru namā "Ar ko riskē mediji, runājot par Latvijas kvīriem?" piedalījās arī "Rus.Delfi" žurnāliste un aktīviste Karolīna Gonsovska.

Piektdienas un sestdienas laikā festiāla teritorijā iespējams satikt arī "Delfi" sociālo tīklu profilu redaktors Edgars Bāliņš.


Sestdien festiālā divās diskusijās piedalīsies arī "Delfi TV" autorraidījuma "Kāpēc" vadītāja Olga Dragiļeva — sarunā "(NE)humānisms uz robežas" un sarunā "Intervija ar Hitleru. Atteikt nedrīkst intervēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!