Pēc Saeimas deputāta Jura Sokolovska (PCTVL) priekšlikuma Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien atbalstīja jaunu īres griestu noteikšanu turpmākajiem trim gadiem.
Īres griesti vēl uz trim gadiem

Saskaņā ar komisijas atbalstīto priekšlikumu, denacionalizētajās vai likumīgajam īpašniekam atdotajās mājās, kur īrnieks dzīvokli lietojis līdz īpašuma tiesību atjaunošanai, maksimālā īres maksa 2005.gadā būs 0,60 lati par kvadrātmetru, 2006.gadā - 0,72 lati par kvadrātmetru, bet 2007.gadā - 0,84 lati par kvadrātmetru.

Par īres griestu saglabāšanu balsoja kreisā spārna partiju pārstāvji un politiķi no Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas Pirmās partijas, pret jaunu īres griestu noteikšanu komisijā balsoja tikai Tautas partijas deputāts Jānis Lagzdiņš, "Jaunā laika" deputāti balsojumā atturējās, bet "tēvzemiešu" pārstāvis uz komisijas sēdi nebija ieradies.

"Jaunais laiks" un Zaļo un zemnieku savienība trešdien sarunās par jaunas valdības veidošanu gan vienojās, ka abas partijas atbalstīs īres griestu saglabāšanu līdz brīdim, kamēr tiks izstrādāts kompensācijas mehānisms denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanai.

Saeima šonedēļ lems par grozījumiem pašvaldību palīdzības likumā dzīvokļa jautājumu risināšanā, kurā denacionalizēto namu īrniekiem tiks noteikti vairāki jauni palīdzības veidi.

Rīgas domes Komunālo un dzīvokļu jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Karpovičs (LSDSP) Saeimas deputātiem apliecināja, ka "Rīga "spēs pavilkt" un nodrošinās sociālos pabalstus denacionalizēto namu īrniekiem, ja īres griesti tiks saglabāti vēl trīs gadus un tiks noteikti komisijas akceptētajā līmenī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!