Valdības komiteja pirmdien, 18.augustā, skatīs grozījumus administratīvo pārkāpumu kodeksā, ar kuriem noteiktas stingrākas prasības patērētāju interešu aizstāvībai. Likumprojekts paredz lielāku administratīvo atbildību par patērētāju tiesību pārkāpšanu, kā arī atsevišķos kodeksa pantos ir palielināts piemērojamais naudas soda lielums, atcelts naudas soda minimālais apjoms, lai par salīdzinoši nenozīmīgiem pārkāpumiem varētu uzlikt tiem samērīgu administratīvo sodu.
Tāpat likumprojektā noteikta administratīvā atbildība par normatīvajos aktos esošo prasību pārkāpšanu patērētāju kreditēšanā, rīkojot izpārdošanu vai cenu pazemināšanu, par viltotu preču pārdošanu vai piedāvāšanu u.tml.

Kodeksa grozījumos arī novērstas atsevišķas novecojušas normas, piemēram, atsevišķu uzraudzības iestāžu kompetences pārklāšanās.

Pašlaik kodeksā nav noteikti administratīvie sodi par atsevišķu normatīvajos aktos noteikto prasību neievērošanu jomās, kas īpaši ietekmē patērētāju ekonomiskās intereses, piemēram, patērētāju kreditēšanā, rīkojot izpārdošanas vai cenu pazemināšanas, par uzraudzības iestādes lēmuma par netaisnīgu līguma noteikumu novēršanu nepildīšanu u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!