"Tautas partijas (TP) un LPP/LC sarunām par sadarbību ir nākotne," portālam "Delfi" sacīja TP valdes loceklis Māris Kučinskis, atzīstot, ka notiks jaunas TP un LPP/LC vadības sarunas.

Kučinskis uzsvēra, ka ciešāka sadarbība starp TP un LPP/LC iespējama, jo "ir ap ko konsolidēties". "Mums paraugs ir "Vienotība", kas veiksmīgi konsolidējusi spēkus "pret" idejām. Ja viņus nevienotu vēlme pret kādu iestāties, tad viņi paši sevi sagrauztu. Mums – labējiem politiķiem - gribas likt kaut ko pretī. Mēs esam par ekonomiku, par attīstību," sacīja Kučinskis, norādot, ka "par" ir tas, kas ir kopīgs TP un LPP/LC.

Kučinskis atzina, ka pašreizējās sarunās iespējamību, ka abas partijas vienojas par kaut ko kopēju, nevar izslēgt, taču iespējamais sadarbības modelis vēl nav zināms.

LPP/LC un TP politiķu tikšanās varētu notikt tuvākajā laikā - pēc tam, kad Latvijā atgriezīsies LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers. Jautājums par partiju sadarbību tiekot vērtēts arī partiju iekšienē, šos jautājumus analizējot arī nodaļu līmenī, atzina Kučinskis.

Jau vēstīts, ka nesen viesnīcā "Rīdzene" tikušies abu partiju vadītāji. TP priekšsēdētājs Andris Šķēle pirmdien gan žurnālistiem uzsvēra, ka jautājums par LPP/LC un TP apvienošanos "nav dienaskārtībā", lai gan veiksmīga sadarbība nodokļu iniciatīvas jautājumos varētu būt par pamatu ciešākai sadarbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!