Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga sestdien piedalīsies Meža dienās Doma laukumā, pastāstīja Valsts prezidenta preses dienestā. Tradicionālo Meža dienu ietvaros Doma laukumā būs koncerts un tirdziņš, bet svētbrīdī Doma baznīcā iesvētīs pērn izveidotās Rīgas Meža aģentūras karogu.
Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā pastāstīja, ka tirdziņā varēs iegādāties dekoratīvo koku un krūmu stādus, kā arī piedalīties atrakcijās un konkursos bērniem.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību vides sakopšanai, Rīgas Meža aģentūra līdz maija beigām pilsētā rīkos vairākas mežu stādīšanas un sakopšanas talkas. Sestdien talka notiks Juglas mežniecībā, 22.aprīlī - apkārtnes sakopšanas talka un ainavas veidošana Katrīnas mežniecībā, 23.aprīlī - Garkalnes mežniecībā Vecdaugavas stacijas tuvumā, 24.aprīlī - Juglas mežniecībā pie Dambjapurva ezera, bet 25.aprīlī - meža stādīšanas talka Olaines mežniecībā.

Maija sākumā Tīreļu mežniecībā plānotajā meža stādīšanas talkā piedalīsies arī Rīgas domes deputāti. Meža dienu ietvaros Rīgas skolām tiks dāvināta arī grāmata "Koki un krūmi Latvijas mežos un ārēs".

Meža dienu pasākumu laikā sestdien uz piecām stundām būs slēgta satiksme Doma laukumā, bet apstāties būs aizliegts arī 11.novembra krastmalā posmā no Bīskapa līdz Poļu gātei. Doma laukumā satiksme būs aizliegta no pulksten 10 līdz 15, un šajā pašā laikā būs spēkā stāvēšanas ierobežojumi 11.novembra krastmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!