Ar vilciena skaņām, krāsainām gaismām un Ziemassvētku dziesmām svinīgi atklāta renovētā Valgas stacija.

"Valgas stacija atklāšana Valkai nozīmē ļoti daudz, jo jau tagad izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Valgu, kopā īstenojot dažādus pasākumus," stāsta Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere.

"Turklāt cilvēki, dodoties uz Valku, kā gala pieturu biežāk izvēlas Valgu nevis Lugažus, jo tajā stacijas ēka nav tik plaša un ērta. Nākotnē kopā ar Valgu iecerēta virkne pasākumu. Viens no pirmajiem būs pasākums, kas veltīts Latvijas un Igaunijas desmit gadiem Eiropas Savienībā," teic sabiedrisko attiecību speciāliste.

Atklāšanas pasākumā 22. decembrī Valkas un Valgas pilsētu mēri Vents Armands Krauklis un Kalevs Herks parakstīja vēsturiskus dokumentus, kas tiks izvietoti uz stacijas sienas.

Tomēr vēl novembrī Valgas pilsētas valdei bija grūtības atjaunotajai Valgas stacijai atrast apsaimniekotāju, jo neviens uzņēmums vai privātpersona nebija pieteikusies ēku apsaimniekot, baidoties no riska, jo stacijas rentabilitāti pagaidām grūti prognozēt.

Valgas pilsētas valde cer stacijai piesaistīt sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums, kā arī ierīkot tajā vietu, kur cilvēki varētu pārnakšņot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!