Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pirmdien, 9. janvārī, dažādu pakalpojumu sniedzēju tīklos novēroti interneta padeves traucējumi, pārliecinājās portāls "Delfi".

Pilnīgi vai daļēji internets nestrādā vairākiem "Baltcom", "Tet" un "Bite" klientiem. Sociālajos tīklos ziņots, ka nestrādā arī "Tele2" un "LMT" internets.

Tāpat novērojams, ka nestrādā atsevišķas mājaslapas, piemēram "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC), kā arī nav iespējams piekļūt "Wikipedia".

LVRTC savā paziņojumā norādījis, ka tehnoloģiskas avārijas dēļ LVRTC infrastruktūrā šobrīd nav pieejami vai ierobežoti centra datu centra un uzticamības pakalpojumi. Līdz ar to iedzīvotājiem var būt nepieejamas arī vairāku valsts pārvaldes resursu interneta vietnes.

LVRTC Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine sacīja, ka tehnoloģiskās avārijas ietekme ir liela un pašreiz pakāpeniski tiek atjaunota resursu pieejamība. "Šobrīd runājam par avāriju, nevis kādu ļaunprātību," norādīja Sprugaine.

"Šobrīd tehnisku iemeslu dēļ klientiem nav pieejami "Baltcom" pakalpojumi, kā arī ir ierobežota iespēja sazināties ar uzņēmuma pārstāvjiem. Kompānijas tehniskie speciālisti dara visu iespējamo, lai atrisinātu problēmu, cik ātri vien iespējams," teikts kompānijas "Baltcom" paziņojumā.

"Bite Latvija" saviem klientiem aicina restartēt iekārtu, ja sakari vēl nav atgriezušies. Ierīces restartēt, ja pakalpojumi nedarbojas, saviem klientiem aicina arī "Tele2".

"Tet" pārstāvji portālam "Delfi" norādīja, ka traucējumi LVRTC datu centra darbībā ietekmēja atsevišķu TV kanālu darbību uz apmēram 20 minūtēm. Savukārt interneta darbība tika ietekmēta tikai atsevišķiem "Tet" klientiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!